nieuws over de nieuwbouw!

Er is nieuws over de nieuwbouw.

Deze week is er een gesprek geweest met de gemeente Elburg over de nieuwbouw van de gymzaal (en de daaraan gekoppelde school). Meer informatie over de nieuwbouw, na de klik!

Op dit moment is de planning van de gemeente dat de bouw eind dit jaar zal starten. Wanneer dat lukt is de verwachting dat het hele gebouw begin 2011 zal worden opgeleverd. Op dit moment kan er nog bezwaar aangetekend worden. Dat is nog een onzekere factor in het geheel.

En dan naar de inhoud.

Onderaan deze post vindt je een paar links naar afbeeldingen (en de hele tekening als PDF).

De gymzaal (ruimte 0.52 op de tekening)  is qua grootte (22 bij 14 meter) vergelijkbaar met de huidige zaal.  De muren van de zaal zijn qua kleur verdeelt in 2 onderdelen. Het bovenste gedeelte krijgt een paarse kleur. Het onderste gedeelte krijgt een lichte kleur. We hebben gevraagd of dit nog veranderd kan worden (in verband met de witte balletjes voor een witte achtergrond). Hier krijgen we nog een terugkoppeling op. De vloer wordt een grijsblauwe kleur en de belijningen krijgen primaire kleuren (rood  / groen / blauw). De gymzaal is voorzien van een raam aan de bovenzijde (noordzijde) en 3 grote radiatoren aan het plafond, incl. luchtafzuiging.

Aan de gymzaal verbonden is een afsluitbare berging (ruimte 0.51) van 10 m2. We verwachten dat we hier met gemak de 6 verrijdbare tafels in kwijt kunnen. Daarnaast is het huidige idee om boven de tafels een plank / bergruimte te creëren voor o.a. netposten en telborden. Deze berging zal alleen door ons te gebruiken zijn.

Rechts van de gymzaal vind je twee kleedkamers met hun eigen toilet en douches. (ruimtes 0.53 t/m 0.58).
Naast via deze kleedkamers is de gymzaal ook via de gang (0.60) bereikbaar.

Zoals je aan de tekening kunt zien heeft het gedeelte waar wij in terecht kunnen een eigen ingang (0.65). Er is geen binnendoor ingang vanuit het schoolgedeelte naar het gymgedeelte. Daarnaast is de klimaatbeheersing ook gescheiden. Dit zal geregeld kunnen worden vanuit de docentenkamer (0.59). De werkkast, berging  en EHBO (0.61, 0.62 en 0.64) zijn voor de school.

En dan is er natuurlijk de kantine, een ruimte van 24 m2. De gemeente heeft ons gevraagd om na te denken over een indeling van deze kantine. Bij de oplevering zal er rekening gehouden worden met het plaatsen van een keukenblok/pantry. We hebben inhoudelijk nagedacht over de indeling en dit heeft geleid tot de 2d en 3d indelingen van de kantine, zoals die ook hieronder staan.

Tot slot: de kleur van de kantine is / lijkt op de laatste afbeelding. De kleur kan in het echt afwijken van wat je in deze afbeelding ziet (als gevolg van je monitor).

Voor zover de update op dit moment. Wanneer er meer nieuws is, kun je het op de website verwachten.

Links:

5 gedachten over “nieuws over de nieuwbouw!

 1. B.v.Steenwijk

  Dit is voor de vereniging goed nieuws.
  HET ZIET ER VEEL BELOVEND UIT.

 2. Spekko Bericht auteur

  Inderdaad, je moet wat doen om ruimte te creëren 🙂

  Die flatscreen was in het programma waar we het 3d plaatje mee maakten 1 meter 38 breed 😀

  Wij zijn ook enthousiast over de plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Vul het formulier in *